Pater Saris

 
(Foto: John Smeets)

Pater Saris is zaterdag 19 november 2011 plotseling overleden.

Een kleine afvaardiging uit ons dorp is in mei van dat jaar nog naar de 90ste verjaardag van Pater Saris in Schiedam is geweest.
Onderstaand een korte uiteenzetting zoals die door John Smeets ook op ons gastenboek is geplaatst :


Als in Lauradorp de naam Pater Saris valt, zullen gegarandeerd alle senioren hun oren spitsen.
Pater Wim Saris, Salesiaan van Don Bosco, was in Lauradorp werkzaam van 1952 tot 1963. Hij was directeur van het jongensjeugdwerk en in deze relatief korte tijd wist Saris een jeugdwerk op te zetten waar heel de omgeving jaloers op was. Honderden jongens bezochten wekelijks het ORATORIUM, zoals het jeugdhuis aan de Maastrichterlaan heette. Later werd deze naam afgekort tot ORA. Saris was een kei op organisatorisch en kunstzinnig gebied. Met groot gemak organiseerde hij voetbaltoernooien en wandelwedsrijden, motercrosswedstrijden, zomerkampen, fancy-fairs en nog veel meer. Zonder ooit muziekles te hebben gehad, was hij jarenlang de manager en dirigent van het destijds bekende jongenskoor 'De Birichini' (hetgeen Italiaans is voor 'kwajongens'). De films die hij maakte van de zomerkampen en van gebeurtenissen in Lauradorp waren van hoge kwaliteit. Doodzonde dat de originelen verloren zijn gegaan.

Pater Wim Saris werd geestelijk adviseur in 1958 van onze RKVV Waubachse Boys. Hij volgde Pater Gerard Vreriks op en bleef tot zijn overplaatsing van Lauradorp naar 's-Heerenberg in 1963.


Wim Saris
6 mei 1921 - 19 november 2011